FRIDAY

Det kanske är dags att skriva lite här igen.
Just nu 13.04 lyssnar jag på:
Guru Josh Project - Infinity 2008



Jag har nyss pratat med Sofie, som vanligt :P  Vi försöker komma på vad vi ska laga för mat ikväll. Först tänkte vi gå ut och käka, men nu blev det inte så.  Så vad ska vi äta? Förslag någon?

Igår åkte mum & dad till stugan så jag är helt ensam just nu, skönt men ändå jobbigt då man tänker på att man måste laga mat till sig själv. Annars tycker jag att det är roligt att laga mat, men när jag bara har mig själv att laga till så blir det helt plötsligt väldigt jobbigt och tråkigt.

Jag har förresten kommit en liten bit på vägen i min släktforskning. Har fått lite papper av farfar och från hans bror enok. Har hittills funnit 11 generationer bakåt i tiden. Nu vill jag hitta så långt framåt som möjligt. Träffade en, hmm, jag tror det blir en tremänning till mig, på en fest för ett tag sedan. Han kände igen mig och jag hade ingen aning om vem han var. Det känns nästan lite hemskt ju, att man inte vet vilka ens släktingar är. Jag kanske umgås någongång med någon släkting utan att veta om de!? Så nu har jag bestämmt mig för att göra ett STORT släkt träd. Från min farfars farar - hans barn -  barnbarn - barnbarnsbarn och sedan kanske även dem har fått barn? Det kommer bli svårt, men jag ska göra allt för att få så mycket fakta som möjligt :)

Nu ska jag värma lite biffstroganoff med ris och sedan ska jag läsa lite sagan om isfolket. Är bara på bok 6 än så länge.

bye bye

söndag

Hejsan!

Trotts allt tråkigt som hänt så hade vi ändå en trevlig och rolig kväll på mammas 50 års fest.  Så jag tänkte lägga in lite bilder. Vissa är lite suddiga men det får duga =)

     

 
Två bilder som micke tog på mig som jag tycker blev rätt bra ändå.   


Jag och min morfars lillebror Lasse.

Nu ska jag sova för jag är jätte trött. Godnatt
byebyee

depprimerande tråkigt inlägg

jaaa hur fungerar denna värld?
Kan det mest sorgliga som någonsin kan hända inträffa på mer olämpligare tillfällen!?

Det började år 2000. Jag, min mamma och min pappa + några vänner åkte första gången till Thailand. Vi kom just precis fram till vårat hotellrum så ringer min syster Sara här hem ifrån och vill bara prata med mig. Hon berättade hur mycket hon älskar mig och vad jag betyder för henne och att jag alltid finns i hennes tankar osv.  Några timmar senare ringer telefonen igen. Då var det en läkare från gällivare sjukhus som kom med det mest fruktansvärda beskedet någonsin i hela mitt liv. Sara, min syster har dött. bara 19 år gammal =,(
Vi hann vara där i 18 timmar innan vi fick beskedet. Vi skulle vara där två veckor men vi ville ju såklart åka hem på en gång. men vi fick åka hem en vecka senare.  När vi kommer hem får vi sedan veta att en av våra reskompisar höll på att drunkna när han och hans son körde vattenskoter.
Bara 2 månader efter Saras bortgång får vi ett till telefonsamal.  ......Morfar har dött.  Någon vecka efter det fick vi ett till samtal. Eva har dött..  Någon vecka till..  Ellvi har dött..  

Sedan tycker jag just nu, att det enda som finns runt en, är döden.

Något år senare, 6 dagar innan min födelsedag dog farmor,
sen faster,
sen Axel...


Nu den här helgen skulle vi fira att min mamma fyller 50 år.   Det första hon fick veta på hennes födelsedag var att hennes arbetskamrat har dött.. (natten till torsdag)
och igår (fredag) när vi skulle ha hennes födelsedags fest får vi ännu ett besked.  Stefans styvpappa drunkande.


Varför ska allt hända på de tillfällen då man ska ha roligt och vara lyckliga och glada. jag förstår verkligen inte. Det är helt ofattbart för mig. Tankarna snurrar runt i huvudet som aldrig förr och de slutar aldrig......

Jag vet inte vad jag mer ska skriva.

bye bye


mamma 50 år idag :)

Hej igen.
jag har inte hunnit skriva här på ett tag. Eller hunnit har jag väl kanske, men det har bara inte blivit av.
Förra helgen var jag med mamma och pappa i stugan för att fixa iordning alla bord + alla pajer till mammas 50 års fest som är imorgon :P  det är öppet hus så vem som helst får kika förbi i stugan :) 

klockan 11 på kvällen igår skjutsade micke mig till britt-marie och nisse för där var även mommo och bertil. Vi spökade ut oss så att ingen skulle känna igen oss. Sedan åkte vi till liehittäjä och parkerade bilen på börje och lisas gård. Därefter gick jag, mommo och britt-marie ner till våran stuga och knacka på dörren och bankade i väggarna som aldrig förr.  Mamma öppnade dörren och skrattade så mycket så hon höll på att pissa på sig :D  Just efter sköt bertil, nisse, henry, börje, ola och leif med gevär en massa skott i luften. för man brukar ju sjunga  ja må hon leva.. ja må hon leva..........  ja då ska hon skjutas ut i hundande år.. hurra hurra hurraaaa..   fast då *pang* *pang* *pang*!  fast många fler gånger =P
Jag har just gjort mig iordning, jag och micke ska hämta en hyrbil alldeles strax sedan kör vi till mommo för att hämta upp lite folk och sen åker vi till hemlijärvi :P kan inte skriva vart osv. just nu, ifall mamma läser. För allt ska ju vara en överraskning åt henne.
och imorgon blir det fest =)

ooops! nu vart klockan väldigt mycket. måste skynda mig iväg! Skriver mer imorgon eller på lördag.
bye byee!

empty

Just nu har jag massor med känslor. Jag är både glad, trött och nedstämd. Mest känns det jobbigt just nu.

Jag är glad för att jag kunde äta mat idag, alltså håller jag på att bli frisk =) men magen är fortfarande inte OK, men på bättrings vägen som sagt :) Trött är jag nog för att jag har vart vaken halva natten och mått illa på toaletten.
Det som känns jobbigt är att när jag väl kommer igång med träningen så blir jag oftast sjuk efter någon vecka! och då känns det som att jag måste börja om på nytt igen, om och om igen. Men jag ska inte vara lat nu, som jag annars brukar vara.
Det som också känns jobbigt är att jag och micke ses så sällan. Vi ses ungefär 1 helg varje månad. Jag bor här i gällivare och han i övertorneå. Jag måste vara här hemma eftersom att jag är arbetslös och måste söka jobb allt jag bara kan (kanske förgäves), just nu känns det som så iallfall. Ingen behöver ny personal nu när det är lågkonjunktur.=( Micke måste vara i övertorneå för att han har närmast därifrån till alla tävlingarna som går nu + att han reser väldigt mycket och känner att han vill hinna vara hemma också (vilket jag kan förstå, det hade jag också velat) men det känns jätte jobbigt för mig :(  och eftersom att jag är arbetslös och inte får in pengar på något sätt, så är jag en fattig ungdom som inte har råd att köra till honom. Därför kan jag bara åka till honom då mum & dad åker till stugan. (Om han inte har tävlingar den helgen förståss).

Det som också tynger ner mig, är mina tankar på att jag inte har jobb och kan inte göra det jag vill eftersom att jag inte har pengar till det. Därför har jag börjat fundera på om jag ska söka in till högskola nu till hösten. Men då kommer det ju massa andra tankar + allt annat också. Orkar jag plugga i 3,5 år? Är det verkligen socionom jag vill bli? Hur ofta kommer jag träffa micke DÅ? och mamma och pappa??Jag som alltid har något att prata om eller berätta, har alltid min mamma som lyssnar och är intresserad. Vem ska jag då gå till? Det är ju inte samma sak via telefonen, men det är klart. Det GÅR ju! :)  Kommer jag orka laga mat varje dag? då jag bara ska laga till mig själv. och hur kul är det att alltid gå och handla själv? och prata och tänka med sig själv vad det är man behöver handla och vad jag ska laga för mat!? :(    ....Hur kommer mitt liv se ut då?  Gå till skolan... gå hem och släppa lös tankarna innan man måste börja plugga igen.... ta en paus i plugget eftersom att jag måste laga mat till mig SJÄLV.... sen gå och plugga igen..... kanske kolla tv ett tag innan jag går och sover..  Såå i tre år.  och där imellan måste jag hinna handla och träna också.  och hinna prata med mina nära och kära (via telefon)... men för hoppningsvis har jag hittat någon att umgås med efter ett tag.  Fast jag har ju Martina och Jessica där också, som tur är :)


Nä nu måste jag börja tänka positivt och ta en dag i taget!
Ska börja med att gå och dricka avslagen cola för att jag har så ont i magen, (har hört att det ska vara bra mot magsjuka) sedan ska jag försöka sova.

bye byeee

oj, glömde att jag även ska sätta upp en bild på mig själv nu, som sanna ville ;)  men jag har bara old pictures så det får bli en då jag har mörkt hår.  (nu har jag blont)

magsjuka

Just nu har jag ett glas med blåbärs soppa framför mig som jag försöker få i mig. Jag har fått den otroligt jobbiga magsjukan som går. Jag tror inte att det finns någon "lindrigre" sjukdom som är värre än magsjuka! Hojja så jobbigt det är, man mår illa konstant och man vill äta samtidigt som man inte vill för att man mår så illa. och skulle man äta något så kommer det ändå ut lika fort. Någon som har ett bättre tips att bli av med magsjuka än att dricka coca cola och blåbärs soppa? Hur som helst, hoppas det går över fort! och att ingen annan smittas lagomt till mammas 50års dag.  

nu måste jag gå, mår väldigt illa.
bye bye

en glad men mycket trött dag

ställde klockan på 9 men orkade inte kliva upp, så jag tänkte att jag sover en halv timme till.. klockan ringde halv 10. men jag var så otroligt trött så jag ställde fram klockan en halv timme till.. var riktigt trött även efter den halvtimman med. men jag tänkte att NU måste jag gå upp om jag ska hinna göra någonting alls idag. Så jag låg kvar i sängen ganska länge och märkte hur jag plötsligt vaknade om och om igen. Jag tror att jag somnade om säkert 5 eller 6 gånger. Det var en riktigt tung morgon vill jag säga.
Sedan tittade jag på bilen som stod i motorvärmaren och tänkte, ska jag ta bilen eller ska jag gå. Det hade vart grymt skönt att ta bilen och slippa frysa och slippa gå upp och ner för alla backar. Men jag bestämde mig för att gå, för jag visste att jag inte skulle orka ta mig ut på en promenad senare. Så jag gick till ner bäckskolan för att lämna igen böckerna jag har lånat och det var inte alls så kallt som jag hade tänkt mig att det skulle vara. Termometern visade -16,7 grader men jag svettades rejält i den farten jag gick.
Innan jag gick hem igen träffade jag på min biologi lärare anki, som hade en rolig nyhet att berätta för mig. Jag fick VG i betyg :) Mycket nöjd är jag!

Jag gick hem, värmde lunch och sedan satt jag mig vid datorn och hann vila en stund ända tills cissi ringde och sa att vi skulle gå på gymmet. Efter att jag hade vart där skyndade jag mig hem för att duscha och sedan körde jag till Gällivare till en privat sittning med Katrin Viltok. Det var intressant och roligt att höra allt hon hade att berätta. Jag fick veta bland annat att jag måste hålla koll på mitt pass och mina pengar då jag ska ut och resa, för att jag kan vara slarvig ibland! Ni som känner mig vet mycket väl hur mitt minne är. Så det kunde nog vara en bra påminnelse inför resan :P
Jag fick även en "spark i baken" av Axel som tyckte att jag skulle ta tag i mina planer innan det är försent, för jag får inte så många chanser. Hoppas bara jag kommer på vad han menar.

Nu ska jag äta sen sova. Saknar min sockertopp.
Bye bye


allt på en och samma gång.

roligaste kvällen, tagit tummen ur byxfickan och mamma fyller snart 50 år :P

Roligaste kvällen på länge var igår.
Men det började med att jag inte ritkigt var säker på om jag skulle gå ut eller inte, men sedan pratade jag med johanna och vi bestämde oss för att, nu går vi! -Vi åker innan 9 så slipper vi betala en 100lapp extra + att stå i kö.
Jag ringde sofie och frågade om hon skulle med men hon tvekade lite för att hon skulle jobba dagen efter, men sen fick jag med henne ändå. :) Därefter stressade som tusan med att göra mig klar för att det bara var 30 minuter kvar innan man skulle få betala 200 kr istället för 100. Jag skulle även hinna med att hämta upp både Sofie och Johanna och hitta en parkering... allt ihop på 30 minuter. och det hann vi! :)

Efter att vi hade hämtat en stämpel åkte vi hem till johanna. Sofie var hungrig, Johanna skulle fixa klart sitt hår och Ali skulle komma. Kring 12 tiden åkte vi tillbaks till krogen och då var det as proppat med folk både utanför i kön och där inne. Men som tur var hade vi ju hämtat stämpel innan så vi fick gå före alla i kön ;)
Väl inne på krogen gick vi först ner till Q (botten våningen) och shejka loss lite, sedan blev det väldigt svettigt så vi gick och svalka oss lite innan vi skulle gå upp på över våningen vart de lite "äldre" folket var :D, för att shejka loss ytterligare till en creedence show.... Dude, dude, dude lookin' out my back door. 


...Tänk om man kunde vara lika duktig på att dansa som bland annat en kille som heter Robin? som Sofie känner. Jäklar vad kul det hade varit! ;P  Man hann knappt med i hans svängar så snurrig som man blev.
Man skulle nog få rejält med kondition och skojj av att dansa några gånger i veckan. Någon som vill börja en nybörjar kurs med mig? =P

Som avslutning vill jag säga att de gångerna jag har vart helt nykter har det vart som roligast! Att man har kommit på det först nu... , eller är det bara vilka man väljer att gå ut med som avgör hur roligt det blir? oavsett om man är nykter eller ej!? :P    ..det är frågan.



Idag har jag vaknat kring 11 tiden, jäkligt trött.  Åt lite frukost och sedan tog jag en timmes promenad i rask takt. nu ska det bli ändring här. Kondition + styrke så ska vi se om det blir nå resultat =) kanske om 1 år? eller 2?  Vad som än krävs så har jag tagit ut tummen ur byxfickan från och med idag! Har nyss kommit från kupan. Har kört styrke så det bara donkar i benen!

När pappa kom hem från jobbet for vi nästan direkt till dollar store för att shoppa lite grejjs som vi ska ha till mammas 50års fest. Det kommer nog bli en spännande och händelse rik helg skulle jag tro :)

neeeee, nu tycker jag att jag har skrivit tillräckligt mycket för ikväll. Så nu ska jag göra mig lite mackor och.. det som jag egentligen nästan hatar  (tee). men jag har hört allt för många gånger att det är nyttigt.. Så jag får väl lita på det och dricka! :P Sedan ska jag även vara ännu mer nyttig och ta en frukt eller två =)

bye bye!

övertorneå

Hej!
Nu sitter jag hemma hos micke i övertorneå.
Medans han far ut och tränar tänkte jag passa på att åka in till finland en sväng och köpa gröt :) ifall jag får låna hans bil förståss :P

Nyårsafton var en otroligt blåsig och kall dag men senare var det en lugn, mysig och trevlig kväll. Jag vaknade på morgonen och tänkte att jag vill göra något speciellt. Så jag bestämde mig för att göra en tre rätters middag. Så vi for och handlade allt jag behövde till maten och sen for vi över till finland för att köpa tenn. Tillslut blev det räk-, lax- och rökt renkötts rullar till för rätt,  fläskfilé till varmrätt och äppelkaka till efter rätt =) Senare tog jag och micke en lång och skön bastu. Lite innan 12 slaget skyndade vi oss att smälta tenn och sen gick vi ut och sköt massvis av raketer :)  


RSS 2.0